NEN 1010 en NEN 3140

NEN 1010 keuringen en inspecties

Wanneer u de veiligheid van elektrotechnische laagspanningsinstallaties in uw gebouw wilt garanderen dan zijn NEN 1010 keuringen en inspecties zijn onmisbaar Als specialist op het gebied van elektrotechniek verzorgt Assen Installatietechniek de NEN 1010 keuringen en inspecties voor bedrijven.

Wat zijn NEN 1010 keuringen en inspecties?

De norm NEN 1010 heet officieel “Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties”. De norm wordt gebruikt door elektrotechnische installatiebedrijven om de veiligheid van installaties te garanderen. Net als de norm NEN 3140:2011 is NEN 1010 geen wet, maar een serie afspraken en praktische richtlijnen die voor en door de markt zijn gemaakt. Deze afspraken bevatten de minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woning- en utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen. Gebruik van de norm NEN 1010 wordt aanbevolen in het Bouwbesluit 2003 en de Regeling Bouwbesluit 2003.

 

Verschil tussen NEN 3140 en NEN 1010

Als specialist in elektrotechniek verrichten we NEN 3140 keuringen en inspecties en NEN 1010 keuringen en inspecties. Wat is het verschil?

De norm NEN 1010 geldt voor nieuwe installaties, terwijl NEN 3140 van toepassing is op bestaande installaties. Elektrische installaties mogen worden geïnspecteerd aan de hand van de norm die van kracht was tijdens de aanleg van een installatie.
NEN 1010 is de norm voor het ontwerpen en aanleggen van een elektrische installatie, terwijl NEN 3140 voorschriften bevat voor het veilig gebruik van een installatie, de periodieke inspectie van elektrische apparaten en de inspectie van bestaande elektrische installaties.

NEN 1010 keuringen en inspecties door Assen Installatietechniek

Als erkend installatiebedrijf met ruim 37 jaar ervaring op het gebied van elektrotechniek, weten we als geen ander wat de wettelijke kaders en eisen zijn voor nieuwe en bestaande installaties. Om te zorgen dat uw installaties aan die kaders voldoen, verrichten we NEN 1010 keuringen en inspecties. Aan de hand van de voorschriften in de norm kijken we of uw installaties veilig en wettig zijn. Wanneer we uw installaties goedkeuren, weet u zeker dat ze veilig kunnen worden gebruikt. Soms doen we aanbevelingen of moeten we u verplichten om aanpassingen door te voeren om de veiligheid en continuïteit van uw installaties te garanderen. Door die aanbevelingen en verplichtingen op te volgen, zorgt u voor gemoedsrust bij uw medewerkers en beschermt u uw bezittingen en bedrijfsprocessen.

Wilt u meer weten over NEN 1010 keuringen en inspecties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Gratis info/advies over NEN 1010 en NEN 3140? Neem contact op!

Assen Installatietechniek gaat verder!

Assen Installatietechniek heet u van harte welkom op de vernieuwde website. 
Assen Installatietechniek is uw betrouwbare partner als het gaat om badkamers, comfort sanitair, wand- en vloertegels, verwarming en duurzame energie oplossingen.